Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Notícies de la 21 a la 40 d'un total de 314

foto Tretze llibres editats pel Servei de Publicacions de la UAB seran presents a la 76a Fira del Llibre de Madrid

El madrileny parc del Retiro acollirà la 76a edició de la Fira del Llibre de Madrid (FLM) des del 26 de maig fins a l’11 de juny.

Com cada any, el Servei de Publicacions hi serà representat a través de l’estand de l’UNE (Unión de Editoriales Universitarias Españolas), on presentarà tr... [+]

22/05/2017

foto El llibre Crist i la història, ressenyat favorablement en diferents revistes de prestigi europees

El llibre Crist i la història. Els inicis de la historiografia eclesiàstica catalana en el seu context europeu, publicat pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona el 2014, ha estat el primer i únic llibre escrit en català ressenyat favorablement en la prestigiosa pu... [+]

22/05/2017

foto Antoni Serra Ramoneda presentarà el seu llibre Preferentes y subordinadas. Una tragedia española, al Cercle d’Economia de Mallorca

Antoni Serra Ramoneda presentarà el seu últim llibre, Preferentes y subordinadas. Una tragedia española, el proper 25 de maig, a les 19.30 h, al Cercle d’Economia de Mallorca.

L’autor impartirà una conferència on parlarà de l’origen de les emissions de les accions preferents ... [+]

18/05/2017

foto Es lliuren els premis literaris 2017 de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Ahir, dijous 4 de maig, a les 18 h, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis literaris del 2017, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L’acte va celebrar-se a la Sala Teatre de la UAB, que va aco... [+]

05/05/2017

foto Convocatòria d’ajuts a la publicació de revistes de recerca

Amb l’objectiu d’incentivar la millora constant de les revistes periòdiques de recerca, la UAB obre una nova convocatòria d’ajuts a la publicació d’aquestes revistes a partir del dilluns 1 de maig i fins al 31 de maig.

El Vicerectorat de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB... [+]

04/05/2017

foto Presentació dels volums 12 i 13 de la col·lecció «Zona Blanca»

Dijous 4 de maig, a les 20:30 h, tindrà lloc la presentació dels dos nous llibres de la col·lecció "Zona Blanca", Interiors i paisatges, de Josep M. Ripoll, i El cor palpita a la butxaca, de Marcel Ayats, a l’espai F.O.C de cal Ventura de Sabadell (Via de Massagué, 5-7).... [+]

02/05/2017

foto Lliurament dels premis literaris 2017

El proper dijous 4 de maig, a les 18 h, se celebrarà l’acte de lliurament dels premis literaris que convoquen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta vegada, la celebració s’esdevindrà a la Sala Teatre de la UAB (plaça Cívica) i,... [+]

27/04/2017

foto Debat ‘La crisi de les preferents' a l'Ateneu de Barcelona

El debat ‘La crisi de les preferents’ tindrà lloc el dimarts 25 d'abril, a les 19 h, a la Sala d'actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

Les conseqüències de les anomenades 'participacions preferents' sobre els petits estalviadors, és un fet que p... [+]

20/04/2017

foto XXXVI Fira del llibre de Granada

L’edició 2017 de la FLG tindrà lloc entre el 21 i el 30 d’abril i la seva temàtica serà “Leer con los sentidos”, dedicant especial atenció a totes les formes possibles d’abordar un llibre i la seva lectura.

Un any més, el Servei de Publicac... [+]

20/04/2017

foto Presentació de Preferentes y subordinadas. Una tragedia española a la Universitat de Vic

La Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic i el Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona presentaran, el dia 21 d’abril, Preferentes y subordinadas. Una tragedia española.

A la conferència, hi intervindran:

Jordi ... [+]

19/04/2017

foto Les pintures romàniques de Polinyà, al diari Ara

El dilluns 17 d’abril, la secció de cultura del diari Ara va publicar un article sobre l’autoria dels murals romànics de l’església de Polinyà del Vallès arran de la investigació de Jesús Alturo, catedràtic de paleografia, codicologia i diplomàtica de la UAB, i de Tània Alaix, bibliotecària de la Bi... [+]

18/04/2017

foto La novel·la El llagut de foc es presentarà al Museu Marítim de Barcelona

L’obra guanyadora del Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2016, El llagut de foc, es presentarà el dijous 20 d’abril al Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes, s/n).

Núria Broquetas, l’autora, presentarà la novel·la al vestíbul de la institució ma... [+]

18/04/2017

foto InfoENPUNTO ressenya la revista Locus Amenus 2016

La versió digital del diari cultural InfoENPUNTO publicava el dia 2 d'abril un article sobre el número 2016 de la revista d'art, «Locus Amenus».

Podeu consultar la ressenya clicant a l'enllaç següent:

[+]

04/04/2017

foto L’art romànic de l’església de Sant Salvador de Polinyà apareix a la revista Catalunya Cristiana

Catalunya Cristiana, el setmanari d’informació i de cultura religiosa, publica un article dels membres del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la UAB, Jesús Alturo i Tània Alaix, sobre la procedència de les pintures romàniques de l’església de Sant Salvador de Polinyà.

[+]

21/03/2017

foto El Journal of Anthropological Research parla d’El mito de Atapuerca. Orígenes, ciencia, divulgación

La revista científica de la Universitat de Chicago Journal of Anthropological Research inclou en el seu últim número una ressenya del llibre El mito de Atapuerca. Orígenes, ciencia, divulgación, d’Oliver Hochadel, editat el 2013 pel Servei de Publicacions de la UAB.

... [+]

16/03/2017

foto El dia internacional de la dona també té protagonisme entre els nostres llibres

Avui commemorem el Dia Internacional de la Dona i volem contribuir-hi destacant també el seu protagonisme entre els nostres llibres:

Las violencias machistas contra las mujeres

... [+]

08/03/2017

foto El ReDi allotja una nova revista sobre literatura: Nuevas de Indias

El Servei de Revistes Digitals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ReDi) allotja una nova revista: Nuevas de Indias. Anuario del CEAC.

El Centre d’Estudis de l’Amèrica Colonial de la UAB és l’editor dels continguts en accés obert d’aquesta revista, el primer volum de la ... [+]

01/03/2017

foto S'obre el període de deliberació dels premis literaris 2017

Dilluns es van tancar els formularis d'inscripció als Premis Literaris 2017.

Volem agraïr la participació de tots i totes les persones que ens han fet arribar els seus originals.

Hem rebut un total de 17 novel·les (Premi Valldaura - Memorial Pere Calders), 34 ... [+]

20/02/2017

foto Presentació del quadern Pier Paolo Pasolini a Barcelona

Dimarts 14 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", sobre el poeta Pier Paolo Pasolini, a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. 

L'acte serà presentat per Esteban Martínez, de Papers de Versàlia, i en la seva primera p... [+]

09/02/2017

foto 13 revistes de la UAB certificades amb el Segell de Qualitat FECYT

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) va resoldre al passat mes de juliol la V Convocatòria d’Avaluació de la Qualitat Editorial i Científica de les Revistes Científiques Espanyoles, destinada a l’obtenció del Segell de Qualitat FECYT. 

La convocatòria forma p... [+]

26/01/2017