Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

S'obre la segona convocatòria del segell de qualitat per a col•leccions científiques CEA-APQ

Des d'avui i fins al proper 19 de febrer, les editorials acadèmiques públiques i privades que vulguin obtenir el segell de qualitat per a col•leccions científiques CEA-APQ podran presentar la sol•licitud corresponent a la pàgina web http://www.selloceaapq.es on estan disponibles les bases de la convocatòria, la guia d'avaluació del segell de qualitat i el manual d'aplicació així com la informació relativa al cost del procés d'avaluació.

El segell, que acredita la qualitat científica, serà concedit a aquelles col•leccions que compleixin els requisits que han estat establerts al voltant de quatre apartats: qualitat informativa de la col•lecció, qualitat de la política editorial, qualitat sobre els processos editorials i reputació i prestigi de la col•lecció.

Després de la seva primera convocatòria realitzada el passat any, el segell, promogut per la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia ( FECYT), ha estat reconegut com a indici de qualitat de les publicacions per a l'avaluació dels mèrits de l'activitat investigadora en els criteris 2017 d'avaluació d'ANECA per al programa ACADEMIA, d'aplicació des del 17 de novembre 2017, i en l'última edició dels criteris d'avaluació de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora, publicats l'1 de desembre 2017.

Novetats a la convocatòria 2018

La convocatòria de 2018 es presenta amb algunes novetats respecte a la primera realitzada el 2017. La naturalesa de les col•leccions i el període d'avaluació i concessió del segell són algunes d'elles.

29 col•leccions reconegudes en 2017

A la primera convocatòria realitzada el 2017 vint-i-nou col•leccions van obtenir aquest reconeixement, entre les que es troba «Aldea Global» (Coeditada per les universitats Autònoma de Barcelona, Jaume I de Castelló, Pompeu Fabra i València).

Vuit d'elles van aconseguir, a més, mencions especials d'internacionalitat, que significa la presència d'autors estrangers en les mateixes.

El segell té com a objectiu reconèixer les millors pràctiques dins de l'edició universitària espanyola i esdevenir un signe distintiu que tant les agències d'avaluació de l'activitat investigadora com la comunitat acadèmica i investigadora puguin identificar fàcilment. Pretén igualment ser una via per promoure i estimular la qualitat en l'edició acadèmica.

Al capdavant de la seva creació i desenvolupament ha estat la UNE, responsable de coordinar els treballs amb ANECA i FECYT i amb els grups de recerca E-Lectra (Universitat de Salamanca), EC3 Avaluació de la Ciència i la Comunicació Científica (Universitat de Granada) i Ilia (CSIC).

29/01/2018 [Imprimir]