Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Montserrat Jiménez publica dos llibres sobre el paper de la dona a la història

Montserrat Jiménez, professora d'història i gènere al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, ha escrit dos nous llibres titulats Les dones i les professions sanitàries al llarg de la història i Les bruixes. Del feminicidi històric a la icona social. Tots dos han estat publicats pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les dones i les professions sanitàries al llarg de la història (Servei de Publicacions UAB) és un llibre que explica l’accés de les dones a l’art de curar, des de l’antiguitat fins a l’època contemporània. L’autora analitza des dels coneixements empírics transmesos per via oral fins a les especialitzacions reglades per l’Estat dins l’àmbit de la medicina. Es repassa l’accés de les dones a les carreres mèdiques i d’infermeria, sense oblidar les llevadores, presents a Occident des de temps molt remots.

Les bruixes. Del feminicidi històric a la icona social (Servei de Publicacions de la UAB) explora el fenomen de les bruixes, des del seu sorgiment fins a l’època actual. Analitza què temien els nostres avantpassats i com van gestionar la seva por. Fa el retrat robot de la bruixa típica i explica com i per què aquesta descripció va anar canviant amb cada època històrica. Detalla els mals que s’atribuïen a les bruixes i com es combatien aquests. Així mateix, explora el reflex literari i artístic de la bruixeria.

Font: Web UAB (http://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/montserrat-jimenez-publica-dos-llibres-sobre-el-paper-de-la-dona-a-la-historia-1345667174054.html?noticiaid=1345740264583)

01/12/2017 [Imprimir]