Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Els vuit llibres de la UAB més venuts

Setembre és un mes d’inici, de retrobada, de nous projectes, de progrés. Un cop encetat el nou curs lectiu i que molts dels nostres estudiants s’hagin retrobat amb les aules, ens plantegem fer un exercici d’autoanàlisi i exposar-vos quines són les vuit publicacions de l’editorial de la UAB amb més sortida comercial durant el 2017 i que creiem que us podran donar suport en aquesta rentrée universitària.

Preferentes y subordinas. Una tragedia española

Sens dubte, la publicació que encapçala el nostre rànquing del 2017 no podia ser altra que aquesta obra indiscutiblement divulgativa. Guiats per Antoni Serra Ramoneda, que va presidir Caixa Catalunya durant més de vint anys, l’obra ens revela els imports i les condicions d’aquestes emissions financeres i ens ajuda a comprendre millor els malaurats esdeveniments que van propiciar l’enfonsament creditici espanyol del 2009.

Paper: 18 €

Llibre electrònic: 8,99 €

Introducció als dissenys experimentals, quasiexperimentals i ex post facto

Un material que serà de molta utilitat per a tots aquells estudiants que vulguin introduir-se en la lògica de la investigació en psicologia a través d’aquestes tres tipologies de disseny. També per als qui busquin adquirir les competències necessàries per iniciar-se en la lectura crítica d’articles sobre estudis primaris i la seva pràctica basada en l’evidència. 

Paper: 16 €

Llibre electrònic: 7,99 €

Genètica del comportament

Els autors d’aquest llibre tenen una àmplia experiència docent i de recerca en genètica del comportament i les seves bases biològiques. El lector hi aprendrà com els gens, l’ambient i la seva interacció influeixen en el comportament. Es tracta d’un text amè, amb dibuixos, esquemes i preguntes d’autoavaluació que faciliten l’aprenentatge.  

Paper: 11 €

Exploración clínica de animales domésticos (caballo, vaca, perro y gato). Prácticas de propedéutica clínica

Un material dissenyat per acompanyar l’aprenentatge de la matèria de propedèutica clínica, amb el qual a través de multitud d’imatges i textos explicatius es dóna suport al contingut pràctic de l’assignatura.

Els autors tenen una àmplia experiència docent i al llarg de la seva carrera acadèmica han impartit l’assignatura de propedèutica clínica en nombrosos cursos acadèmics. La seva activitat investigadora abasta l’àmbit de diferents espècies animals, tant domèstiques com salvatges, fet que es reflecteix en la diversitat de temàtiques d’aquest llibre.

Paper: 13 €

Costes para la dirección de empresas

Un llibre adreçat especialment als estudiants de Ciències Econòmiques i Empresarials, però apte per a tots aquells lectors amb inquietuds en l’àrea de l’economia financera i la comptabilitat.

Uns materials que combinen la part teòrica del control de la gestió amb exercicis i problemes pràctics al final de cada tema.

Paper: 18 €

Breve historia de Cataluña

Pierre Vilar, un dels referents més destacats en historiografia catalana des de la segona meitat del segle xx, descriu en aquestes planes la seva pròpia visió de Catalunya.

Aquesta lliçó d’història, testimoni de l’amor intel·lectual per una altra cultura i d’una capacitat extraordinària per comprendre-la, no només és la millor introducció possible per saber què ha estat Catalunya a través del temps, sinó també un just homenatge a una forma de concebre el ofici d’historiar, que avui resulta més necessària que mai.

Sens dubte, una obra que podem catalogar com a llibre de fons i que omple de significat el present.

Paper: 16 €

Llibre electrònic: 8,99 €

Lengua china para traductores. Vol. II

Aquest manual de xinès adreçat a estudiants hispanoparlants és el primer elaborat a Espanya des de l’àmbit universitari i el primer de tot el món que s’inscriu en l’àmbit de la llengua per a traductors.

Aquesta obra destaca pel seu enfocament innovador, que situa l’estudiant en el centre del procés d’aprenentatge i tracta la llengua de manera integral. La metodologia seguida reflecteix el dinamisme i la versatilitat de la llengua xinesa, ja que es parteix de les claus i altres elements que componen els caràcters, donant compte de la productiva capacitat de combinació entre ells, fins a arribar a l’anàlisi textual al nivell discursiu. A més d’estar orientat a alumnes de traducció, aquest manual sens dubte resultarà atractiu i útil per a tothom que busqui acostar-se al xinès des d’una nova perspectiva i aprendre’l d’una manera sistemàtica i rigorosa.

Paper: 24 €

Escritos biográficos (Marie Curie)

«Estimat Pierre, a qui mai no tornaré a veure aquí, vull parlar-te en el silenci d’aquest laboratori, on mai vaig pensar que hauria de viure sense tu. Abans, però, vull recordar els darrers dies que vam viure plegats». Amb aquestes paraules obre Marie Curie l’entrada del seu diari (30 d’abril de 1906), en la qual recull el terrible pesar per la mort accidental del seu marit Pierre, amb qui havia compartit passió científica i descobriments crucials sobre la radioactivitat, pels quals van ser guardonats amb el Premi Nobel de Física. La contradicció per la pèrdua de l’ésser més estimat, però també l’evocació dels moments de plenitud personal i científica, els rigors de la competència acadèmica o la forma d’encaixar aquests elements en la seva condició de dona són algunes de les facetes que reflecteixen els extraordinaris escrits aplegats per primer cop en el present volum, entre els quals destaquen la biografia que va escriure sobre el seu marit i una extensa semblança autobiogràfica, així com les notes de laboratori redactades en els anys del descobriment del radi i el poloni, a més de seccions del seu diari personal. Aquestes peces componen una mena de «Curie confidencial» que ens permet conèixer de primera mà, des de la immediatesa i la intimitat personals, alguns episodis decisius de la ciència del segle xx, i endinsar-nos en els anhels, les conquestes i els sentiments d’una dona pionera en gairebé tots els fronts. Una vida i una vocació a través de la seva pròpia veu.

Paper: 18 €

Llibre electrònic: 9,99 €

21/09/2017 [Imprimir]