Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Presentació del llibre Preferentes y subordinadas. Una tragedia española a Barcelona

El Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona presentarà, aquest proper dijous 15 de juny, Preferentes y subordinadas. Una tragedia española, d’Antoni Serra Ramoneda.

L’esdeveniment tindrà lloc a les 19 h a l’espai UNE (Unión de Editoriales Universitarias Españolas) de la llibreria Documenta de Barcelona (carrer de Pau Claris, 144) i serà un acte obert i adreçat a estudiants i a professionals del món empresarial.

La conferència serà impartida per Antoni Serra Ramoneda, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, expresident de Caixa Catalunya i autor del llibre.

El títol relata en primícia els imports i les condicions dels crèdits emesos per cada entitat financera

Preferentes y subordinadas. Una tragedia española ha estat editat a principis de 2017 pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona i és el catorzè títol de la col·lecció «El espejo y la lámpara», iniciada el 2011.

Actualment sabem que la causa de la mala premsa que tenen les preferents i les subordinades és el mal ús que en van fer moltes entitats financeres entre els anys 1999 i 2009. El daltabaix sofert per milers d’estalviadors va ser considerable i aquest problema encara continua aixecant una gran controvèrsia perquè és molt lluny d’haver quedat ben resolt.

Fins ara no es disposava d’una relació completa dels imports emesos per cadascuna de les entitats i de les seves principals condicions que facilités la comprensió d’aquests malaurats esdeveniments. L’essència d’aquesta obra és precisament satisfer aquest buit fent servir un llenguatge rigorós però assequible per als lectors sense grans coneixements tècnics.

08/06/2017 [Imprimir]