Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
 
Sabadell, 1936: economia, societat i política 
Autor: Esteve Deu Baigual
Col·lecció i núm:    
Primera edició: 2017
Pàgines: 308
Format: 14,5 x 20 cm
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Català
Matèria: 3. Ciències Socials. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Fundació Bosch i Cardellach
Distribució: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Codi d'article: DIV0069
Dipòsit legal: 19171-2017
ISBN (paper): 978-84-490-7251-2.
PVP: 25 €

Disponible a la teva llibreria
 

Ressenya: Aquest llibre és el primer d’una sèrie, en la qual s’analitzarà el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs en aquest conflicte. Aquesta ciutat, per les seves dimensions, pot ser un bon laboratori de proves per analitzar aquesta etapa a partir de comportaments personals, més enllà de les actuacions de partits polítics i sindicals i d’institucions governamentals, i servir de model per a altres estudis aplicats a altres ciutats mitjanes de la Catalunya industrial.

Aquesta anàlisi «micro» permet intentar superar algunes visions, amb un biaix excessivament ideològic, d’alguns dels nombrosos treballs que s’han publicat sobre el tema. En un context de guerra civil, amb el que comporta d’alteració del normal funcionament de les societats implicades, s’intenta fer un estudi d’aquest període convuls amb el màxim rigor possible i amb un esperit crític, tot indicant encerts i errors en els comportaments de dirigents i dirigits i procurant explicar-ne les causes.

Segons Josep M. Benaul, autor del pròleg, «aquesta història més social pot proporcionar nous elements per a reinterpretar –confirmant, matisant o capgirant segons els casos– les visions obtingudes amb els enfocaments fins ara dominants i que en alguns aspectes comencen a mostrar rendiments decreixents». 

Autor/s: Esteve Deu Baigual, doctor en Història Contemporània i d’Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en història industrial i de l'empresa i ha publicat diversos llibres i articles sobre aspectes de l'economia catalana en els segles XIX i XX; la indústria tèxtil i la de construccions mecàniques, la innovació tecnològica i la distribució de productes industrials; i ha fet diversos estudis sobre la història i l'economia de Sabadell del mateix període.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa