Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Quaderns de Versàlia
 
Pier Paolo Pasolini 
Autor: Muñoz Rivas, José; Pons, Arnau (et al.)
Col·lecció i núm: Quaderns de Versàlia  
Primera edició: 2016
Pàgines: 320
Format: 16,5 x 23 cm
Enquadernació: En rústica
Idioma: Català
Matèria: 8. Lingüística. Literatura. Filologia. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Papers de Versàlia
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: QVE0006
Dipòsit legal: B.22400-2016
ISBN (paper): 978-84-617-5213-3.
PVP: 20 €

 

Ressenya: Pier Paolo Pasolini, autor polièdric, polèmic i apassionant, de qui el 2015 es va commemorar el quarantè aniversari del seu assassinat, és l’artista més rebel i inconformista –antisistema, en diríem avui– que va donar la Itàlia convulsa i agònica dels anys seixanta i setanta del segle passat. Amb una obra literària ingent (deu volums té l’obra completa en l’edició canònica de Walter Siti a «I Meridiani» de Mondadori), va tocar tots els gèneres, des de la poesia, el teatre, l’assaig, la novel·la, el guió cinematogràfic... fins al seu rol més conegut com a director de cinema d’una filmografia molt variada, extensa i sempre de primer nivell.

Tot i que en aquest volum ens centrem en la seva obra poètica, volem destacar que la crítica de Pasolini al capitalisme consumista –com a neofeixisme alienador de consciències i anorreador de la humanitat de les persones– ha esdevingut malauradament una profecia acomplerta en la nova societat tecnològica i classista del nou segle. La vigència de les seves aportacions a l’alliberament de l’esclavatge humà està potser encara pendent de ser valorada ajustadament.

Amb els articles d’alguns especialistes i les noves traduccions del seus poemes –en una secció més àmplia de l’habitual, però migradísima al costat de l’enorme extensió de la seva obra poètica–, a més dels poemes dels amics escrits a propòsit de l’autor, hem volgut aportar el nostre homenatge per al re-coneixement de Pier Paolo Pasolini. Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa